Айкидо клуб Феникс
Айкидо клуб Феникс

Здравейте!

 Вие сте на интернет страницата на Централен Айкидо клуб Феникс - Бургас. Надяваме се тук да намерите нужната ви информация и да научите някои любопитни факти. 

...

 Централен Айкидо клуб Феникс е член на Българска Айкидо Федерация и е лицензиран спортен клуб от Министерството на младежта и спорта за развитие и разпространение на бойното изкуство Айкидо, в града и региона. 

 В клуба се практикува традиционно Айкидо  в стила и начина по който се преподава и тренира в Айкикай Хомбу Доджо, световната централа по айкидо,  като целта ни е да развиваме и разпространяваме Айкидо,  не само като метод за физическо усъвършенстване, но също така и като начин за себеопознаване. 

...

 Клубът ни e основан през 1990 год, по инициатива на сенсей Георги Иванов, създател на Българска айкидо федерация и един от основоположниците на Айкидо във България. От 1991 год. Председател и главен инструктор на клуба е Мехмед Мехмедов 6-ти дан. През 1992 година клуба приема името на митичната птица "Феникс", символ на безсмъртието на духа и стремежа към знание и съвършенство. За три десетилетия сме се утвърдили като един от най-сериозните клубове в града и региона. 

...

Ръководството на клуба ежегодно организира "Лятно Айкидо Училище", където по покана на УС гостуват популярни майстори с висок дан, които провеждат обучение и изпити за степени. Също така носителите на черен пояс редовно участват в международни Айкидо семинари със инструктори от Япония, които се организират в страната, както и в други страни като Унгария, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция. Петима членове на клуба ни са били на специализация в Япония, където са тренирали и са се обучавали от най-големите учители по Айкидо в Япония.

...

Тренировки по айкидо в доджото се провеждат всеки ден, като за комплексното обучение на практикуващите заниманията им се комбинират с работа с традиционни айкидо оръжия - джо, бокен и танто.  

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.